DONNI QAYTA ISHLOVCHI KORHONALARDA XOMASHYO SIFATIDA ISHLATILADIGAN DONLARNI SIFAT KO’RSATKICHLARI
Keywords:
Don, don sifati, namligi, dag'alligi va dag'alligi, don hajmiga qo'yiladigan talablar.Abstract
Maqolada donni qayta ishlovchi, yorma holatiga olib keluvchi korhonalariga olib kelinadigan donning sifat ko’tsatkichlari va ularga qo’yiladigan talablarto’g’risida ma’lumotlar keltirilgan. Donni qayta ishlovchi korhonalarda sifatli yorma tayyorlash uchun qabul qilinayotgan donni sifat ko’rsatkichi muhim hisoblanadi. Donni qayta ishlovchi korxona laboratoriyalarida qabul qilingan donning namligi, has-cho’plari bilan ifloslanganligi, zararkunandalar bilan zararlanganligi, gul qobiqlari, hidi, mazzasi va rang ko’rsatkichlari aniqlanadi. U sifatli yorma bo’lishi uchun yirik, bir xil tarkibda bo’lishi mag‘zining konsistensiyasi va boshqalar ta’sir etadi.
References
Donni saqlash va dastlabki ishlash texnologiyasi. S. Tursunov, Z. Muqimov, B. Norinboyev Toshkent “Ijod-Press” 2019 190-192 b
Г. Боушанс «Эффективность обработки и хранения зерна» М.: Колос, 1983.
Л.А. Трисвяский, И.С.ИМилов. “Товароведение зерна и продувов его nepepaботке” М - “Колос”, 1992й
М. Abdullaev., G. Zakladnoy «Don zaxiralari zararkunandalariva ularga karshi kurash profilaktik choralari» T. «Shark» 200ly.
А.И.Стародубцева, В.С.Сергунов “ПракШкут по хранению зерна” Москва ВО “АгропротиздаГ 1987й
И.Т.Мерко. Технология шукогпольного, крупяного производс1ва. Москва В О “Агропротизда1;”1985й
Т.К. Копейкина.Е М Мельников П ракШ кут по тукатольно крупяногау и котбикортов ОМУ производ^ву М - “Колос”,
й