BOLALARNI BADIIY ASARLAR BILAN TANISHTIRISHGA DOIR ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Allaberdiyeva Kumri Xamrayevna (Scientific Impulse, 2023)
Maktabgacha ta’lim tizimini isloh qilish, unga uzluksiz ta’limning asosiy bosqichi sifatida qarash mamlakatimizda ustuvor vazifa sifatida qaralmoqda. Xususan, 2017-yilning 30-avgustida Prezidentimizning ”Maktabgacha ta’lim tizimini 2017-2021-yillarda yanada rivojlantirishning chora-tadbirlari to‘g‘risida”gi Farmoni bu sohada amalga oshiriladigan ishlar konsepsiyasini belgilab berdi. O‘sib kelayotgan yosh avlodning barkamol inson sifatida shakllanishida jismoniy, aqliy va axloqiy tarbiyaning keng ko‘lamli pedagogik jarayoni ko‘rsatib berildi.