O’ZBEKISTONDA QUYOSH ENERGIYASI BILAN TA’MINLASH LOYIHASI - Javohir Boboqulov Saydulla o’g’li; Suyunov Quvonchbek Jur’atbekovich; Ramazanov Begzodjon Sheraliyevich (Scientific Impulse, 2023)
Maqolada quyosh energiyasi tizimini ta'minlash va tegishli sanoat klasterlarini yo'naltirish milliy strategiyasini belgilashga qaratildi. So'nggi yillarda O'zbekiston energiya ta'minoti va iqlim o'zgarishiga qarshi mahsulotlarni ishlab chiqarish uchun energiya ishlab chiqarishni diversifikatsiya qilmoqda va qayta tiklanadigan energiya manbalarini rivojlantirmoqda. Ayniqsa, 2016 yildan buyon O'zbekistonda qayta tiklanadigan energiya manbalarini, ayniqsa, quyosh energiyani o'rnatishga jiddiy qaratilyapti.. Xulosa boshqaganda, yuklashda maxsus ishlab chiqarish zonalari (Navoiy, Angren, Jizzax)dagi sanoat ishlab chiqarish quvvatlarini ishlab chiqarish quvvatini yo'qotish bilan bog'liq bo'lgan ba'zi tavsiyalar keltiriladi.