TOKENLAR (KIRIPTOVALYUTALAR) XALQARO XUSUSIY HUQUQNING OBYEKTI SIFATIDA - Anvarxonov Otaxon Axyorxon o’g’li (Scientific Impulse, 2023)
Raqamli dunyoning rivojlanishi bu raqamli iqtisodiy munosabatlarni o’sishiga olib kelib o’z navbatida bir qator muoammoli vaziyatlarni yaratdi bu esa sohani ayni raqamli huquq bilan tartibga solishga majbur qiladi.Quyidagi maqolamizda biz tokenlar(kriptovalyuta) tushunchasi va uning xalqaro xususiy huquqning obyekti sifatida ahamiyati,ularni tartibga solish va ularning O’zbeksiton Respublikasining raqamli iqtisodiyotidagi ahamiyatlari haqida o’rganishlar olib boramiz..Maqolaning asosiy maqsadi raqamli dunyoda hali huquq munosabatlari bilan tartibga solinmagan tokenlar(kriptovalyuta)sohasini Xalqaro xususiy huquqdagi obyekti sifatida o’rganish,tokenlar(kriptovalyuta)ning raqamli iqtisodiyotda tutgan o’rni, xalqaro hujjatlar va shartnomalardagi maqomini tahlil qilgan holda xorijiy tajriba va yurtimizda amalga oshirilgan harakatlarni analiz qilishdan iborat.