BUXORO VILOYAT VOBKENT TUMAN MIKROTOPONIMIYASI MAVZUVIY GURUHLARINING O‘RGANILISHI - M .O.Xayrullayeva (Scientific Impulse, 2023)
Turkiy xalqlar, jumladan, o‘zbek xalqining urug‘ va qabilalarni, ularning shahobcha va tarmoqlarini ilmiy o‘rganishda ko‘plab mashhur rus tarixchi va tilshunoslarning asarlaridagi bu masalaga oid fikr va mulohazalar muayyan qimmatga ega. Jumladan, Buxoro o‘lkamizning yillar davomida jahon tafakkuri ma’naviy, madaniy, va diniy qadriyatlari taraqqiyotiga ulkan hissa qo‘shib kelayotgan, shariflik nomiga sazovor bo‘lgan muqaddas joylarimizdan biridir. Uning toponimiyasini har tomonlama o‘rganish nafaqat lingvistik tadqiqotlar uchun, balki Vobkent tumani tarixi va madaniyatini chuqur o‘rganishda muhim ahamiyat kasb etadi.