ORONIMLARNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Abbozov Oxunjon Qayumjonovich; Abbozova Firuza Bahodirovna (Scientific Impulse, 2023)
Oronimlar – toponimikaning turli xil shakllari nomlarini o‘rganadigan bo‘limi va onomastik fanlarning kam rivojlangan sohalaridan biridir. Oronimlarning o‘rganish aspektlarini tahlil qilish tilshunoslik, tarix, etnografiya va geografiyaning ko‘plab masalalarini hal etishda muhim vosita bo‘lib, bir qator qimmatli ma’lumotlar va ilmiy dalillarni olish imkonini beradi.