MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA TOLERANTLIKNI TARBIYALASH - Kurbonova Yulduz Djumaevna (Scientific Impulse, 2023)
Maktabgacha yosh davrida bolalarning jismoniy, aqliy va ahloqiy jihatdan rivojlanish jarayoni kuzatiladi.Ushbu yoshda bolalarda do`stlik, vatan-parvarlik, kattalar va tehgdoshlarga hurmat kabi sifatlar rivojlanadi. Maktabga-cha ta`lim tashkilotlarida mashg`ulotlar va turli tadbirlarni tashkil etish orqali bolalarda tolerantlik shakllantiriladi.Bolalalardagi beg`rikenglik, mehnatsevarlik vatanparvarlik kabi sifatlar oila bilan hamkorlikda olib borilganida yaxshi samara beradi. Mazkur maqolada bolalardagi tolerantlikni tarbiyalashda pedagoglarning oila bilan hamkorligi haqida so`z boradi.