BUG’DOY (TRITICUM AESTIVUM L.) NAVLARI VA IZOGEN TIZMALARIDA AYRIM SSR DNK MARKERLARI YORDAMIDA GENETIK POLIMORFIZMNI TAXLIL QILISH - Abduxalilova Go'zal Qilichmurod qizi (Scientific Impulse, 2023)
Bug'doy (Triticum spp.) dunyo aholisining uchdan bir qismi tomonidan iste'mol qilinadigan asosiy oziq-ovqatlardan biridir. Ushbu tahliliy maqolada O'zbekistonda yumshoq bug'doy bo'yicha olib borilgan molekulyar tadqiqotlar, xususan bug'doy germoplazmasini shiraga chidamliligini DNK markerlari asosida baholash, genetik xaritalash populyatsiyalarini yaratish va DNK barkodlash tadqiqotlari yoritilgan.