MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING MAKTABGA TAYYORLASHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Komiljanova Gulsanam Quvondiq qizi; Feruza Yusupova (Scientific Impulse, 2023)
Ushbu maqola Maktabgacha yoshdagi bolalarning maktabga tayyorlashning psixologik xususiyatlari bag‘ishlangan. Maktabgacha yoshdagi bolalarning ta’lim tarbiyasidagi psixologik jarayonlarining nazariy asoslari ochib berilgan. Maqolaning mаqsаdi maktabgacha yoshdagi bolalarning psixologik bilimini shakllantirishning nazariy asoslari, metodikasini o‘rgatish , maktabgacha yoshdagi bolalarning tasavvurlarini shakllantirish yuzasidan tajriba sinov ishlarini takomillashtirish belgilanib, maqsadga mos holda vazifalar belgilangan. Maktabgacha yoshdagi bolalarning tasavvurlarini shakllantirishda markazlar faoliyatidan foydalanish metodikasini o‘rgatish mashgʻulotlarini tashkil qilishga zamonaviy yondashuv masalalari yoritilgan. Ishda Maktabgacha yoshdagi bolalarning ta’lim tarbiyasini shakllantirish mashgʻulotlarini tashkil qilishning metodik ta’minotini takomillashtirish masalasiga toʻхtalinib, unda maktabgacha ta’limda bolalarning psixologiyasi dunyoqarashi tasavvurlarini shakllantirishda markazlar faoliyatidan foydalanish mashgʻulotlari mazmuni, shakl va metodlari tahlil qilingan.