SHAXSLARARO MUNOSABATLARDA XULQIY OG’ISHLARNING YUZAGA KELISHI IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMIL SIFATIDA - Orolov Abbosxon Isroil o'g'li (Scientific Impulse, 2023)
Ushbu maqolada Sharq va G‘arb mutaffakirlarining shaxs xulq-atvoridagi o‘zgarishlar haqidagi qarashlari ijtimoiy-psixologik jihatdan tahlil etiladi. Xususan, konfutsiylik, daosizm, buddizm, aristoteletikasi, Kant deontologik etikasi va utilitarizm kabi qarashlar xususida so’zyuritiladi. Maqolada fazilat axloqi, kategorik imperativ va ma’naviyat va ma'rifat yo'li kabi asosiy tushunchalarni tarbiyaga ta’siri xususidagi ma’lumotlar tahlili yuzasidan qarashlar shakllantirildi.