LABGULDOSHLAR OILASI VAKILLARINING XALQ XO’JALIGIDAGI AHAMIYATI, ULARNI MUHOFAZA QILISH - Sayramov Fayzullo Baratjon o’g’li (Scientific Impulse, 2024)
Ma’lumki, Qizil kitobning 1-nashri 1984-yilda nashr kilingan edi. Qizil kitobning birinchi nashrida fakatgina 163 tur kiritilgan bo‘lsa, ikkinchi nashrida 301 tur, turlarning soni qariyb ikki martaga ortgan. O‘zbekiston Respublikasi «Qizil kitob»ining 2-nashri 1998-yilda chop etildi. O‘zbekiston Respublikasi “Qizil kitobi” ning 2006 yilgi nashrida o‘simliklarning 305 ta turi keltirilgan.