ALOE O’SIMLIGINING DORIVORLIK XUSUSIYATI VA UNDAN XALQ TABOBATIDA FOYDALANISH - Sarvinoz Botir qizi , Norqo'ziyeva (Scientific Impulse, 2023)
Respublikada soʻnggi yillarda dorivor oʻsimliklarni muhofaza qilish, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, dorivor oʻsimliklar yetishtiriladigan plantatsiyalar tashkil etish va ularni qayta ishlash ishlari keng ko`lamda olib borilepti. Shunday dorivor o`simliklardan biri aloe, u nafaqat dorivor oʻsimlik, balki ishtaha ochuvchi o’simlik ekanligi, bosh ogʻrigʻi hamda tuberkulyozda ham oʻsimlik ekstraktlari foyda berishi aniqlangan