IMMUNITET - Azima Furqat Qizi, Bahronova (Scientific Impulse, 2023)
Insoniyat yillar davomida turli xil bakteriya, zamburug`, virus, umuman juda ko`plab kasalliklar va ularning o`chog`i bilan kurashib keladi. Biosfera bir kasallik bilan kasallanib, o`zida himoya reflekslari hosil qilgach, yana bir boshqa kasallikka qarshi kurashishi lozim bo`ladi. Organizm o`z – o`zini himoya qilishida esa immunitet muxim rol o`ynaydi.