O‘QUVCHILARNING TASAVVUR OLAMINI KENGAYTIRISHDA BADIIY ASARNING O‘RNI - Aziza Safarovna , Ermo‘minova (Scientific Impulse, 2023)
Kitob insoniyatning eng buyuk ixtirosi bo‘lib, unda o‘quvchi , kitobxon uchun yangi olam kashf etadi. Sargushat asarlar o‘quvchining hayolot olamini boyitsa, tarixiy asarlar o‘tmishga qiziqish, ajdodlarga ehtirom, faxrlanish tuyg’usini shakllantiradi. O‘quvchilar qalbida kitobga yoshlikdan munosabat uyg’otish ota –onalar oldidagi , o‘qituvchilar oldidagi eng mas’uliyatli ishdir. Shunday ekan , bolaga rasmli kitoblar olib berish , ertaklar o‘qib, she’rlar yodlatish oiladagilar uchun kundalik ehtiyojga aylansin.