TALABALARDA IJTIMOIY FAOL FUQAROLIK KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK JIHATLARI - Nozigul Abdivaxid qizi , Rasulova (Scientific Impulse, 2023)
insonning kompetensiyalarni egallashi natijasi unda individual sifatlarning rivojlanishiga bevosita bog‘liq bo‘lib, bu fuqarolik kompetensiyasini rivojlantirish jarayonida talabalarning individual xususiyatlarini inobatga olgan holda qurish zaruratini ko‘rsatadi. Shuning uchun ijtimoiy faol fuqarolik kompetensiyasi mazmunini insonning individualligi konsepsiyasi nuqtai nazaridan ko‘rib chiqish zarurdir. Kompetensiyalarni samarali egallash shartlaridan biri, inson individual sifatlari barcha sohalarini rivojlantirishga xizmat qilish, shuning uchun biz ijtimoiy faol fuqarolik kompetensiyalarini rivojlantirishda talaba-yoshlar individual xususiyatlariga murojaat etdik va maqolamizda yoritib berdik.