INGLIZ TILIDA BO’G’IN TUZILISHI (SYLLABLE DIVISION IN ENGLISH) - Xumora Akmaljon qizi, Ma’murova (Scientific Impulse, 2023)
Bo’g’in tuzilishi fonetik tizimning tarkibiy qismi sifatida bir-biriga yaqin munosabatda bo’lgan bo’g’in yasalishi va bo’g’in bo’linishidan iborat. Bo’g’in haqidagi barcha nazariyalarda uning yasalish tartibini tushuntirishga ko’plab urinishlar qilingan, ammo bo’linish muammosi chuqur o’rganilmagan. Bu esa o’z navbatida tilni tavsif qilishda ham nazariy, ham amaliy ahamiyatga ega mavzu hisoblanadi. Shu sababli, ingliz tilida bo’g’in yasalishi va bo’linishi haqidagi ba’zi umumiy qoidalarni ko’rib chiqamiz.