ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИНИНГ СЕЙСМИК ҲУДУДЛАРДАГИ БЎШ, ЎТА ЧЎКУВЧАН ВА КЎПЧИЙДИГАН ГРУНТЛАРДАБИНОЛАРНИБАРПОЭТИШНИНГИННОВАЦИОНТЕХНОЛОГИЯЛАРИ - Яхшибоев , М.Я. (Scientific Impulse, 2023)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикасининг сейсмик худудлардаги бўш,ўтачўкувчанвакўпчийдигангрунтларда биноларни барпо этишнинг инновацион технологиялари ёритилган. Унга кўра сейсмикҳудудлардагибўш,ўтачўкувчанвакўпчийдигангрунтшароитидақурилишишлариниамалгаоширишнингмавжудқоидаваусулларибиноваиншоотларнингумрбоқийлигивабикрлигинизарурдаражадатаъминлайолмаслиги ва фазовиййиғмаяхлитпойдеворплатформаларининг(чуқурликкакиритилмайдиган,ерустидаги)конструктивечимларизилзилавий ҳудудлардагибўштупроқшароитидақурилишниамалгаоширишдавужудгакеладиганмуаммоларни ечилиши ёритилган.