SIMMETRIYA VA ASSIMETRIYA TERMINLARINING TILSHUNOSLIKDAGI O’RNI, TARIFI, AHAMIYATI - Sayyora , Baxtiyorova (Scientific Impulse, 2023)
Til kishilar o‘rtasidagi munosabatning eng muhim quroli bo‘lib, jamiyat taraqqiyoti jarayonida shakllangan va umuminsoniy manfaatlarga xizmat qiladi. Tilning paydo bo‘lishi va rivojlanishi jamiyat taraqqiyoti bilan bog‘liq ekan, inson kamoloti haqida fikr yurituvchi barcha fanlarning o‘rganish manbai tilga aloqador hisoblanadi .