BOSHLANG‘ICH SINFLARDA ONATILI VA O‘QISH SAVODXONLIGI DARSLARINI SAMARALI TASHKIL ETISH - Nurillayevna, Qarshiyeva Xolida (Scientific Impulse, 2023)
Ushbu maqola boshlang‘ich sinflarda ona tili va o‘qish savodxonligi darslarini samarali tashkil etish xususida fikr yuritiladi. O‘quvchilarning, eng avvalo, savodxonligini oshirishda to‘g‘ri o‘qish, so‘z boyligini oshirish, keng fikrlashga o‘rgatish, nutqini, ongini oshirish kabi bir qator xususiyatlarni o‘rganishda onatili va o‘qish savodxonligini to‘g‘ri tashkil eta bilish lozim.