ЦИТРУС ПЕКТИНИНГ АЖРАТИБ ОЛИШ ВА БАЪЗИ-БИР ФИЗИК –КИМЁВИЙ ХОССАЛАРИНИ ЎРГАНИШ

ЦИТРУС ПЕКТИНИНГ АЖРАТИБ ОЛИШ ВА БАЪЗИ-БИР ФИЗИК –КИМЁВИЙ ХОССАЛАРИНИ ЎРГАНИШ

Авторы

  • Маматқулова С.А Фарғона давлат университети

Ключевые слова:

Пектин моддалари олишда хом ашё сифатида олма пўчоғи ва шарбати (10-15 % пектин моддалари) кунгабоқар саватчаси (15-25 % пектин моддалари), шолғом (10-20 % пектин моддалари) ва цитрус мевалари пўстлоқлари (20-35 % пектин моддалари) хизмат қилади.

Аннотация

Пектин моддалари табиатда кенг тарқалган: улар кўпчиллик ўсимликларнинг меваси, илдизи, шарбати, мева пўчоғи ва пўстлоқларида учрайди.

Библиографические ссылки

Бузина Г.Б., Кибрик Э.Д., Пафененко В.В. Производство свекловичного пектина. М., 1974. С. 1-26.

Технология кондитерских изделий. М., 1978. 446 с.

Walter R.H. et al. The Chemistry and Technology of pectin. Academic Press Inc., Harcourt Brace Jovanovich, Publishers, 1991.

Шелухина H. пектины, Научные основы технологии пектина, Fr., 1988.

Нестеренко В.Б. Радиационный мониторинг жителей и их продуктов питания в Чернобыльской зоне Беларуси, 2002, Химические свойства и механизм действия пектинов при очищении организма человека от радионуклидов и тяжёлых металлов, с. 82.

Stephen A. M., ж кн.: Polysaccharides, v. 2, cd. by G.О. Aspinall, N. Y., 1983, p. 97-193.

Зайко Г.М. Технология пектина и пектинсодержащих продуктов. / Труды кубанского государственного технологического университета. Том 1. -Краснодар, 1998.- С.84-92.

Chemistry and function of pectins, ed. by M. L. Fishman, J. J. Jen, Wash., 1986. A.M. Усов.

Донченко Л.В. Свойство пектиновых веществ. /Л.В.Донченко, Н.С. Карпович, Г.И. Костенко и др. -Киев: Знание, 1992. 33с.

Загрузки

Опубликован

2023-09-01

Как цитировать

Маматқулова С.А. (2023). ЦИТРУС ПЕКТИНИНГ АЖРАТИБ ОЛИШ ВА БАЪЗИ-БИР ФИЗИК –КИМЁВИЙ ХОССАЛАРИНИ ЎРГАНИШ. Новости образования: исследование в XXI веке, 1(12), 403–406. извлечено от http://nauchniyimpuls.ru/index.php/noiv/article/view/11389
Loading...