TO‘QIMACHILIK TOLALARINI ALANGA TA’SIRIDA BIR-BIRIDAN FARQLASH

TO‘QIMACHILIK TOLALARINI ALANGA TA’SIRIDA BIR-BIRIDAN FARQLASH

Авторы

  • Rustamov Akobir Xusniddin o‘g‘li Jizpi 313-21 guruh talabasi
  • Norboyeva Gulasal Narzullayevna “Tabiiy tolalar va matoga ishlov berish” kafedrasi assistenti

Ключевые слова:

Paxta tolasini chuqur qayta ishlashni yo‘lga qo‘yish orqali yurtimizda yengil sanoat tarmog‘ini yanada rivojlantirish bo‘yicha tegishli dasturlar ishlab chiqilayotir. Jumladan, yurtimizda qabul qilingan 2015-2019 yillarda ishlab chiqarishni tarkibiy o‘zgartirish, modernizatsiya va diversifikatsiya qilish dasturi asosida to‘qimachilik sanoatida muhim loyiha amalga oshirilmoqda.

Аннотация

Bugungi kunda jamiyat tarkibiga zamonaviy texnika bilan ta’minlangan 380 dan ortiq to‘qimachilik, tikuvchilik va trikotaj, shuningdek, shoyi mahsulotlari ishlab chiqaradigan korxonalar kiradi. Ushbu korxonalar ip kalavadan tortib tayyor buyumgacha bo‘lgan keng turdagi mahsulotlarni ichki va tashqi bozorga yetkazib bermoqda. Zamonaviy dizayn va yuqori sifat ishlab chiqarilayotgan mahsulotlar raqobatbardoshligini ta’minlab, ularning xalqaro bozorda munosib o‘rin egallashi uchun imkoniyat bermoqda.

Библиографические ссылки

Abbasova N.G., Maхkamova SH.M., Aхmеdov B.B., Ochilov T.A. Еngil sanoat mahsulotlari matеrialshunosligi. Toshkеnt, «Aloqachi», 2005.

Толкунова Н.М., Чернов Е.Н., Гончарова И.Е. Испытание текстильных материалов. М.: Легпромбытиздат,1993 (1,2-³исмлар).

Кирюхин СМ., Соловьев А.Н. Контроль и управление качеством текстильных материалов. М.,1977 (1,2,3,4 ³исмлар).

Кобляков А.И.,Кукин Г.Н., Соловьев А.Н. и др. Лабораторный практикум по текстильному материаловедению. М.,1986 (1,2,3,4-³исмлар).

Кукин Г.Н., Соловьев А.Н. Текстильное материаловедение (исходные текстильные материалы).М.,1985 (1,2,3,4-³исмлар).

Загрузки

Опубликован

2023-03-01

Как цитировать

Xusniddin o‘g‘li , R. A. ., & Narzullayevna , N. G. (2023). TO‘QIMACHILIK TOLALARINI ALANGA TA’SIRIDA BIR-BIRIDAN FARQLASH. Новости образования: исследование в XXI веке, 1(8), 118–120. извлечено от http://nauchniyimpuls.ru/index.php/noiv/article/view/6002
Loading...