GRAFIT ASOSIDA SURKOV MATERIALLARI ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYASI - Mirzayeva Zilola Mo'sajon qizi (Scientific Impulse, 2024)
Dunyoda grafit mahsulotlariga talab eksponent ravishda o'sib bormoqda. 2015 yilga kelib, Global Industry Analysts tahliliy agentligi Report by ma'lumotlariga ko'ra, global ko'mir-Rafit materiallari bozori hajmi 7,5 milliard dollardan oshishi mumkin. Yangi texnikada ortib borayotgan harorat chegaralari va termomekanik yuklar grafit sifatiga yuqori talablarni qo'yadi. Shu munosabat bilan uglerod sanoatini rivojlantirishning strategik yo'nalishi yangi bardoshli va yuqori chidamli grafitlangan materiallarni yaratishdir.