DUNYONING RIVOJLANGAN MAMLAKATLARIDA OLIY TA’LIM TIZIMINI BOSHQARISH TAJRIBASI - Jurayeva Shaxnoza Saatmuradovna (Scientific Impulse, 2024)
Bugungi kunda keng koʻlamdagi islohotlarni oʻz boshidan kechirayotgan bizning ta’limimiz uchun bu katta ahamiyatga ega. Keyingi yillarda jahon ta’limi boʻyicha koʻpgina maqolalar, broshyuralar, qoʻllanmalar chop etildi, unga bagʻishlab seminarlar, anjumanlar, oʻqishlar, uchrashuvlar oʻtkazildi. Bu bizning ta’lim tizimimizda, chet ellarda oʻquv-tarbiya ishlarining yoʻlga qoʻyilishiga e’tibor va qiziqishning tez sur’atlar bilan oʻsib borayotganligidan dalolatdir. Mazkur maqolada rivojlangan mamlakatlardagi oliy ta’lim tizimini boshqarish tajribasi qiyosiy tahlil qilinadi.