БЕДА НАВДОРЛИГИ ВА ҲОСИЛДОРЛИГИНИ НАВНИНГ ШЎРГА ЧИДАМЛИЛИГИ ВА НОТИПИКЛИГИ БЎЙИЧА ЧИҚИТГА ЧИҚАРИШ БИЛАН ЯХЧИЛАШ УСЛУБИ - Бердикеев Б.Б; Турганбаев А.К; Атаниязов А.С; Бердикеев Д.Б (Scientific Impulse, 2024)
Қорақалпоғистонда беда навлари навдорлиги ва уруғининг ҳосилдорлиги кўплаб омилларнинг таъсири натижасида, айниқса тупроқнинг шўрланиши ва қуруқ ҳаво туфайли ўзгариб туради.