ELEMENTLARI ORASIDAGI ISHQALANISH KUCHI TAXLILI - Mamasoliyeva Sevara Hoshimjon qizi; Tursunaliyev Doniyor Zohidjon o‘g‘li (Scientific Impulse, 2024)
Maqolada, ilgarilanma harakatda bo‘lgan kinematik juftdagi ishqalanish kuchini aniqlash uchun ifodalar yordami va zamonaviy hisoblash usullari hamda tajribaviy tadqiqotlar yordamida aniqlansa qabul qilinadigan qiymatlar aniqligi va natijaviyligi yana ham yaxshilanadi. va dumalash podshipniklarida ishqalanishi natijasida hosil bo‘ladigan quvvat, moment va ularni tashkil etuvchilar hamda keltirilgan ishqalanish koeffitsiyenti qiymatlari asosida shunga o‘xshash mexanizmlardagi ishqalanishlarni aniqlash va ular asnosida bu mexanizmlardagi vibratsiyani aniqlash imkonini beradigan hisoblash usullarini ishlash chiqish mumkin bo‘ladi.