SPORTDA QOBILIYAT VA ISTE’DODNI O’RGANISHGA TIZIMLI YONDASHUV - Ulug’bek Raxmonov (Scientific Impulse, 2024)
Sportda qobiliyat va isdedodni o‘rganish uchun umumiy sport iste'dodi tuzilishini o‘rganish bo‘yicha aniq vazifalar quyishimiz maqsadga muvofiqdir,Umumiy qobiliyatni mashgulot jarayonida va musobaqada qo‘yiladigan zamonaviy talablarni barcha sport turlari vakillarining faoliyatini tahlil qilish asosida o‘rganish mumkin.