DORIVOR CHAKANDA (ОБЛЕПИХА) O’SIMLIGINING ZARARKUNANDALARI - M.I.Teshaboyeva; I.Ro‘zmamatova; F.Komiljonova (Scientific Impulse, 2024)
Chakandaning shish xosil qiluvchi nematodasi, bargo‘rovchilar, tok ipak qurti va vergulsimon kalkondorlar ham katta zarar keltiradi. Yashil chakanda shirasi iyun oyining yarmida-iyul oyining boshlarida chakanda o‘simligining barglari sarg‘ayib boshlaydi va barglari bujmayib qoladi va keyinchalik to‘kilib ketadi.