РЕСПУБЛИКА МУСИҚА ВА САНЪАТ КОЛЛЕЖИ O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI OLIY TA’LIM, FAN VA INNOVATSIYALAR VAZIRLIGI O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI MADANIYAT VAZIRLIGI - Ibragimov Azamjon Axmadjanovich (Scientific Impulse, 2024)
Ўзбек мусиқа санъатида чолғу ижрочилиги муҳим йўналиш ҳисобланади. ХХ асрнинг 30-40 йилларида Халқ чолғулари оркестрда фойдаланиш, товуш кўпайишини кучайтириш ва созланишини такомиллаштириш мақсадида ўзбек халқ чолғулари такомиллаштирилган. Бу жараёнда бастакор ва созанда Ашот Иванович Петросянц (1910-1978) ҳам фаол иштирок этади