POLIMER TARKIBINING FIZIK-KIMYOVIY XUSUSIYATLARINI O’RGANISH - Madjidov Abdinabi Amanavich (Scientific Impulse, 2024)
Maqolada to'qimachilikda quyuqlashtiruvchi polimer kompozitsiyalaridan foydalanish muammolari tahlil qilinadi paxta matolarini faol bo'yoqlar bilan boya'sh sanoatiga alohida e'tibor qaratilmoqda quyuqlashtiruvchi polimer tizimlarining strukturaviy va mexanik xususiyatlarini aniqlash uchun faol bo'yoqlar bilan bosilgan matolarning fizik-mexanik va rang xususiyatlari aniqlanadi. Va shuningdek kraxmalga asoslangan polimer tizimlarining fizik-kimyoviy xususiyatlariga turli omillarning ta'siri o'rganilgan,Na-KMC kraxmal seritsin va quyuqlashtiruvchi moddalarni tashkil etuvchi tarkibiy qismlarning optimal tarkibi o'rganildi.Кraxmal, karboksimetiltsellyuloza va seritsin asosida paxta tolali motolarga gul bosish uchun q o‘laniladigan quyuqlashtiruvchchi kompozitsiyalar olishning yangi texnologiyalarini yaratish, shuningdek mavjud texnologiyalarini takomillashtirish o'rganildi .