IQTISODIYOTDAGI TARKIBIY O‘ZGARISHLARNING IQTISODIY MOHIYATI VA ULARNI BAHOLASHNING NAZARIY-USLUBIY ASOSLARI - Kandaxarov Zafar Ishratovich; Xayrullayev Javohir Sheraliyevich; Sag‘dullayev Quvonchbek Ma‘ruf o‘g‘li (Scientific Impulse, 2024)
Tuzilish va tarkibiy o'zgarishlar tushunchalari quyidagilar bo'lishi mumkin turli xil usullarda qo'llaniladi. Nisbatan, eng qo'pol farq ikki yondashuvda aks etadi: rivojlanish iqtisodiyoti yondashuvi va ekonometrik yondashuv. Bu qog'oz rivojlantirish tayanib bo'ladi iqtisodiyot, chunki ekonometrik yondashuv ko'rinadi tarkibiy tahlil va tarkibiy o'zgarishlarni soddalashtiradi. O'zaro ta'sir orqali rivojlangan rivojlanish iqtisodiyoti nazariy tadqiqotlar va empirik tadqiqotlar o'rtasida quyidagilar mavjud kam rivojlangan tuzilish va o'sish bilan bog'liq ko'plab masalalar (rivojlanayotgan) mamlakatlar. Rivojlanish iqtisodiyotida iqtisodiy strukturani tahlil qilish asosan mikro va makro orqali kuzatiladi yondashuv.