МОЛИЯВИЙ ҲИСОБОТНИНГ ХАЛҚАРО СТАНДАРТЛАРИ ВА ИНВЕСТИЦИЯЛАР ҲИСОБИНИ ТАШКИЛ ҚИЛИШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Хасанова Хуснорахон Фахриддиновна (Scientific Impulse, 2024)
Ушбу мақолада жаҳонда энергетика соҳасига инвестицияларни жалб этишни кескин кенг кўламда кенгайтириш, инвестициялар ҳисобини молиявий ҳисоботнинг халқаро стандартлари асосида мувофиқлаштириш, консолидациялашган молиявий ҳисоботларни тақдим қилишни такомиллаштириш ва унинг самадорлигини оширишга қаратилган илмий изланишларга алоҳида эътибор қаратилган. Шунингдек, электр энергетикаси тизимида акциядорлик жамиятлари ҳисоб сиёсатининг таркибий тузилишини бозор тамойиллари асосида баҳолаш, консолидациялашган молиявий ҳисоботни молиявий ҳисоботнинг халқаро стандартлари дескриптив моделлар орқали таҳлил қилиш сингари махсус усуллар келтириб ўтилган.