O’SMIRLAR O’RTASIDAGI NIZOLI VAZIYATLARNI BARTARAF ETISHDA HAMKORLIK MASALALARI. - Baxtiyor Farhod o'g'li, Rayimqulov (Scientific Impulse, 2022)
Maqolada o'smirlik davri-jadal va tekis bormagan jismoniy rivojlanish, jinsiy yetilish, shaxsiyatning o'zida, atrof-muhitni o'rab turgan kishilar bilan o'zaro munosabatda jiddiy o'zgarishlar bo'ladigan davr ekanligi. Ijtimoiy muhitning asosi bo'lgan oila, o'smir xulqi shakllanishiga katta ta'sir o'tkazishi va bunda o'smir yoshga kiruvchi bolalarni psixologik xususiyatlarini organgan holda maktab-oila-mahallalar hamkorligi muhim o'rin tutishi haqida fikr yuritilgan.