IJTIMOIY NAZORAT FUNKSIYASI SIFATIDA MEHNAT INTIZOMINI MUSTAHKAMLASH - Ibodullayevich, Eshmurodov Nabibullo; Lola , Hikmatullayeva (Scientific Impulse, 2023)
Ushbu maqolada ; Har bir shaxsning mehnat qilish huquqi va erkinligi asosiy qonun bilan mustahkamlab qoʻyilgan. Oʻzbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining 37-moddasiga muvofiq, har bir shaxs mehnat qilish, erkin kasb tanlash, adolatli mehnat sharoitlarida ishlash va qonunda koʻrsatilgan tartibda ishsizlikdan himoyalanish huquqiga egadir. Shular toʻgʻrisida hikoya qilinadi.