TARBIYA FANINI O’QITISHDA DIDAKTIK O’YINLARDAN FOYDALANISH METODIKASI - Kalmirzayevna, Juraboyeva Latofat (Scientific Impulse, 2023)
Tarbiya fanini o‘qitish orqali o‘quvchi yoshlarni barkamol shaxs sifatida tarbiyalashda ta’lim tizimining ahamiyatini hech narsa bilan qiyoslab bo‘lmaydi. Shuning uchun, ta’lim tizimining moddiy-texnik ba’zasini boyitish va zamonaviy texnologiyalar bilan ta’minlashni davrning o‘zi taqazo etmoqda. Zamon talabiga mos yetuk kadrlarni tarbiyalash zarurati maktab ta’lim mavqeini ham o‘zgartirdi. Shunday ekan yosh avlodni har tomonlama barkamol qilib tarbiyalashda maktab ta’limida darslarda didaktik o’yinlardan foydalanishning o‘rni kattadir. Tarbiya fanini o‘qitishda didaktik o‘yinlardan foydalanish ta’lim jarayonida o’quvchilarni o‘qitish, tarbiyalash va kamol toptirishda muhim ahamiyat kasb etadi.Shuning uchun didaktik o‘yinlar boshlang'ich o‘quvchilarning mavzuni tushunib etishlarida juda ham muhimdir.