FAVQULOTDA VAZIYATLARDA PSXOLOGIK YORDAMN ING MAZMUNI - Mirjalol O’ktamjon o’g’ili, Abduvohidov (Scientific Impulse, 2023)
Barchamizga ma’lumki, o‘tgan XX asr davomida yirik, tabiiy hamda texnogen tusdagi favqulodda vaziyatlar sodir bo’lgan. Shunga qaramasdan, ilm-fanda ekstremal inqiroz va favqulodda holatlarni to‘liq qamrab oladigan tushuncha hanuzgacha kiritilmagan. Bunday keskin va kutilmagan holatlarda, vaziyatga nafaqat ob’yektiv baho berish, balki insonlarni bunday holatni tushunib yetishlari, anglashlari va ularning hulq-atvori nazarda tutilishi darkor.