ABMK PK 137+70 DAGI “IKKILIK” SUV TAQSIMLASH INSHOOTINING JOYLASHGAN XUDUDNING TABIIY SHAROITI VA IQLIMI - Bozorov B.E; Qayimova S.S (Scientific Impulse, 2023)
ABMK PK 137+70 dagi ”Ikkilik” suv taqsimlash inshooti Olot tumanida joylashgan bo‘lib, hududning tabiiy geografik zonasi cho‘lli hudud bo‘lib, asosan Qizilqum cho‘lida joylashgan. Olot tumani iqtisodining asosini qishloq xo‘jaligi (paxtachilik, g‘allachilik, mevachilik, polizchilik, sabzavotchilik, bog‘dorchilik, chorvachilik) tashkil etadi. Tuman dehqonchiligida sug‘oriladigan yerlar 43.7 ming ga, cho‘l yaylovlari 54.5 ming ga. Bu xavo o‘sha davrda quruqligini ko‘rsatuvchi faktordir. Sug‘orish mavsumida garmselning tezligi ayniqsa, iyul va avgust oylarida kuchayib ketadi va bu narsa anchayin salbiy oqibatlarga olib keladi.