БУХОРОНИНГ БИРОДАРЛАШУВИ-ЎЗАРО МАДАНИЙ ҲАМКОРЛИК ФЕНОМЕНИ - Ходжаева Санобар Насруллаевна (Scientific Impulse, 2023)
Мақолада шаҳар7лар ўртасида қардошлик муносабатларини ўрнатилиш тарихи, Бухоронинг Кордоба (Испания), Рюэй-Мальмезон (Франция), Лаҳор (Покистон), Санта-Фе (Нью-Мексико, АҚШ), Малатия (Туркия), Лоян(Хтой), Бонн(Германия) шаҳарлари билан биродарлашуви ёритилган. Испания ташқи ишлар вазири Мигел-Анхел Моратиноснинг қадимий Бухоро ва Кардова шаҳрининг уйғун жиҳатлари ҳақидаги фикрлари ҳақида маълумот берилган. Биродарлашган шаҳарларнинг ўхшаш жиҳатлари ва улар ўртасидаги ижтимоий ҳаёт, тарих ва маданият билан танишув, ҳамкорлик муносабатлари таҳлил қилиниб, фан, таълим, маданият, тиббиёт, туризм, коммунал, шаҳарсозлик соҳаларида ўзаро ҳамкорликдаги лойиҳаларнинг ҳаётга изчил татбиқ қилинишининг муҳимлиги очиб берилган.