SURXONDARYO TABIIY GEOGRAFIK OKRUGINING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Xasanov Primjon Ashurovich; Xushboqova Mehriniso Gulmurod qizi (Scientific Impulse, 2023)
Maqolada Surxondaryo tabiiy geografik okrugi va uning oʻziga xosligi tabiat komponentlarida namoyon boʻlish xususiyatlari yoritib beriladi. Okrugning tabiiy resurslaridan oqilona foydalanish, tabiiy landshaftlarini himoya qilish masalalarining taʼrifi keltirilgan.