O’ZBEK KOMPYUTER LINGVISTIKASINING SHAKLLANISHIGA DOIR TADQIQOTLAR TASNIFI - Tolipov Izatullabek Abdulhoy oʻgʻli; Abramatova Mohichehra Abdurazzoq qizi (Scientific Impulse, 2023)
Muammoning dolzarbligi. Har bir tilning shakllanishida shu til vakillarining tilga uni o`rganish tadqiq qilishga bo‘lgan munosabati muhim ahamiyat kasb etadi. Xalqning xalq sifatida o‘zligini namoyon etishida til muhim omil bo‘lib xizmat qiladi. Shu sababli mamlakatimizda ona tilimizga alohida e’tibor berilmoqda. Davlatimiz mustaqillikka erishishi arafasida o‘zbek tiliga davlat tili maqomi berilishi, o‘zbek tilining davlat tili sifatida e’tirof etilishi buning yorqin isbotidir.