ENAXON SIDDIQOVA SHERLARINING LINVOPOETIK TAHLILI (STILISTIK FIGURA TAKROR VA UNING TURLARI MISOLIDA) - Abduraximova Dilafruz; Dilnavoz Abdurahimova (Scientific Impulse, 2023)
Maqolada lingvopoetikaning o‘rganish obyektlaridan biri bo‘lgan badiiy aktuallashgan leksik vositalarning badiiy asar emotsional ekspressivligini ta’minlashdagi ahamiyati xususidagi fikrlar bayon qilingan. Badiiy matn lingvopoetik tahlil qilinganda badiiy aktuallashgan leksik vosita ya‘ni badiiy takrordan iborat mantiqiy tushunchalar yotadi. Maqolada ushbu tushunchalar Enaxon Siddiqova she’rlari misolida tahlil qilingan.