GESHTALTPSIXOLOGIYANING TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI - Sharapova Dildora Baxtiyorovna; Jo’rayev Jasurbek Ikromiddin o’g’li; Axmedov Muhsinbek Sobir o’g’li (Scientific Impulse, 2023)
Geshtalt psixologiyasi inson ongi va xulq-atvorini bir butun sifatida ko'rib chiqadigan fikrlash maktabidir. Atrofimizdagi dunyoni tushunishga harakat qilganda, Geshtalt psixologiyasi biz shunchaki har bir kichik komponentga e'tibor qaratmasligimizni taklif qiladi. Buning o'rniga, bizning ongimiz ob'ektlarni yanada murakkab tizimlarning elementlari sifatida qabul qilishga intiladi.