ERIK BERN "TRANZAKT TAHLILI"NING TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI - Rahimova Rohatoy Boysoatovna; Turg’unboyeva Sevara shuhratjon qizi; Mamajonova Asalxon Nozimjon qizi (Scientific Impulse, 2023)
Ushbu maqola Erik Bern tomonidan ishlab chiqilgan ijtimoiy o'zaro ta'sirlarning psixoanalitik nazariyasi bo'lgan Transaction Analysis (TA) ning tibbiyot sohasidagi ahamiyatini o'rganadi. Maqolada tibbiyot xodimlari o'rtasidagi aloqa va hamkorlikni yaxshilash, shuningdek, bemorlarning hissiy va psixologik ehtiyojlarini yaxshiroq tushunish uchun TAdan qanday foydalanish mumkinligi muhokama qilinadi. Ijtimoiy tranzaktsiyalarni tahlil qilish orqali sog'liqni saqlash mutaxassislari o'zlarining yondashuvlarini ko'proq shaxsiylashtirilgan yordam ko'rsatishga moslashtirishlari mumkin, bu esa bemorning natijalarini yaxshilashga va sog'liqni saqlash xodimlari o'rtasida charchash xavfini kamaytirishga olib keladi. Maqolada, shuningdek, sog'liqni saqlash sohasidagi xilma-xillik va madaniy sezgirlik bilan bog'liq muammolarni hal qilishda TA salohiyati ta'kidlangan. Umuman olganda, maqola zamonaviy tibbiyotda TA ning ahamiyati haqida ishonchli dalil keltiradi va uning ushbu sohani yanada rivojlantirish imkoniyatlarini ta'kidlaydi.