OʼZBEK TILIDA METAFORA TURLARINING IFODALANISHI TOHIR MALIKNING "MURDALAR GAPIRMAYDI" ASARI MISOLIDA - Atoullo Ahmedov; Shavkat Niyozov (Scientific Impulse, 2023)
Ushbu maqolada oʼzbek tilida metaforaning qoʼllanilishi, uning turlari, ahamiyati, turlardagi farqlar, bu turlarning Tohir Malikning "Murdalar gapirmaydi" asari misolida dalillanishi haqida gap borgan. Bundan tashqari, adib bu asarida koʼchimning metafora turidan nima maqsadda foydalanishi, metaforaning adabiyotda adabiy vosita sifatida ishlatilishi, undan samarali foydalanish yoʼllari haqida aytib oʼtilgan.