TOKNI YETISHTIRISH AGROTEXNOLOGIYALARI - Uraimova Xonzodabegim Mirzaaziz qizi; Usmonov Kamoliddin Eshqulovich (Scientific Impulse, 2023)
Tokzorlardan yuqori va sifatli hosil olish, eksport salohiyatini yuksaltirish, toklarni kasallik va zararkunandalardan himoya qilish hozirgi kundagi dolzarb muommolardan biri bo'lib kelmoqda. Tok tuplarini o'stirish usullarini to'g'ri tanlab, parvarishlash ishlarini yaxshi olib borish ushbu muammolarning yechimlaridan biri hisoblanadi. Tokni tik simbag'azli so'rilarda o'stirish eng keng tarqalgan zamanovaiy usullardan biri hisoblanadi. Ushbu usulni tokzor maydoni 1 ga, qator oralari esa 3 m bo'lgan toklarda qo'llash tartibi bilan tanishib chiqamiz.