QILICHBOZLARNING TEXNIK-TAKTIK TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISH - Berdiyev Farxod Ochilovich; Xudayberganova Sevila Abduvoxitovna (Scientific Impulse, 2023)
Respublikamiz mustaqillikka erishgandan so‘ng jismoniy tarbiya va sportga katta e’tibor berildi. Sportchilarimiz Osiyo hamda jahon miqyosidagi musobaqalarda yaxshi natijalarga erishib, O‘zbekiston bayrog‘ini yuqori ko‘tarishmoqda. Mustaqillik tufayli boshlangan buyuk tarixiy taraqqiyot yo‘lidan og‘ishmay olg‘a rivojlanib borayotgan O‘zbekiston Respublikasi oldida endilikda birqancha muhim vazifa va muammolar turibdi. Ana shulardan bir O‘zbekiston hudida yashovchi har bir fuqaroni, har bir millat va elat kishilarini, ayniqsa, yoshlarn, barkamol inson ma’naviy jismoniy mog‘lom qilib tarbiyalash ishlarimizning asosiy mohiyat va yo‘nalishlarini tashkil etadi.