ЎЗБЕКИСТОНДА ХЎЖАҒАТ (МАЛИНА) НАВЛАРИНИ ЕТИШТИРИШНИНГ АҲАМИЯТИ - Таджибоев Хасанбой Рустамбек ўғли; Худойбердиев Илхомжон Сайдолим ўғли (Scientific Impulse, 2023)
Хўжағат (малина) навларининг келиб чиқиши, хўжағат навларида фенологик фазаларнинг ўтиши ва хосилдорлиги ҳақида маълумотлар келтирилган. Шунингдек Ўзбекистоннинг кескин континенталь иқлим шароитларида хўжағат навларига ва об-хавонинг таъсирчанлиги, махалий хамда интрадуксия навлар ҳақида олиб борилган тадқиқотлар бўйича маълумотлар келтирилган.