MERKANTILIZM IQTISODIY MAKTABI - Akbarov Og'abek Rufat o'g'li (Scientific Impulse, 2023)
Mazkur maqolada iqtisodiyotni rivojlantirish va tartibli ravishda oʻsishida merkantilizm maktablari namoyondalarining nazariy qarashlari borasida mualliflar takidlagan fikr-mulohazalar obdon oʻrganilib namunalar keltirilgan. Shuningdek, iqtisodiyotni tartibga solishda ushbu maktablarning o’ziga xos jihatlari alohida taʼkidlab oʻtilgan. Kalit so’zlar. Taraqqiyot, iqtisodiyotni tartibga solish, merkantilizm maktabi, fiokrat maktabi, siyosiy iqtisodiyot.