ASINXRON ELEKTR DVIGATELNI ISHGA TUSHIRISHDA UNING ROTORIGA QO‘SHIMCHA TEZLANISH BERUVCHI MOSLAMANI O‘RNATISH - Yakubov Nosirjon Jurayevich (Scientific Impulse, 2023)
Hazirgi payitda ishlab chiqarish sanoatining barcha soxalarida stanok va mashinalarni harakatga keltirishda asinxron dvigatellarining o‘rni beqiyos, ular ancha tejamkor hisoblansada, ammo ularni ishga tushurish vaqtida reaktiv tok hosil qiladi, bu esa sanoatda ortiqcha energiya sarfini vijudga keltiradi. Shu sabablik biz asinxron dvigatel rotariga tezlanish beruvchi qo‘shimcha kichik quvvatlik elektr dvigatel ornatishni tavsiya qildik va natijada elektr tarmoqdagi ortiqcha energiya sarfi va buzilishlarni oldi olinadi