YODGORLIKLARDA QO’LLANILGAN BEZAKLARDA ISHLATILGAN RANGLAR AHAMIYATI

YODGORLIKLARDA QO’LLANILGAN BEZAKLARDA ISHLATILGAN RANGLAR AHAMIYATI

Авторы

  • Muminova Sevara Olovitdin qizi Mutahassisligi:Samarqand davlat arxitektura-qurilish institute

Ключевые слова:

“Rangshunoslik”, Mineralogiya ,“Qurʼoni Karimda”, Samarqand naqshlari Toshkent, Farg’ona naqshlari, “oltin”

Аннотация

Maqolada Ranglarning kelib chiqishi ularning ma’no mazmuni. “Rangshunoslik” fani yuzaga kelishi, yodgorliklarida ishlatilgan bezaklarda ishlatilgan ranglar, Naqoshlik san’atida ranglarning qo’llanilishi haqida.

Библиографические ссылки

Quroni Karim. Baqara surasi, 138 oyat.

Quroni Karim. Fotir surasi, 27 oyat.

Quroni Karim. Fotir surasi, 28 oyat.

Abu Rayhon Beruniy. Qimmatbaho javohirlar haqida bilimlar kitobi.“Kitob al Jamohir-fi-Maʼrifat al Javohir” (Mineralogiya): “O‘zbekiston milliy ensiklopediyasi” Davlat ilmiy nashriyoti, 2017. -488 b.

E.M.Muhammadiyev, SH.X. Tugizov., K.B.Yunusova. Dizayn asoslari. Samarqand: 2019.

Qur’oni karim, Furkon surasi. 61-oyat.

Bohn, R. T., & Favor, H. H. (1945). Functional properties of soya flour as a bread ingredient. Cereal Chemistry, 22, 296-311.

Bohn, R. T., & Favor, H. H. (1945). Functional properties of soya flour as a bread ingredient. Cereal Chemistry, 22, 296-311.

Хамроева, М. К. (2016). ВЫРАЩИВАНИЯ ЭКОТИПОВ СОИ В ПОЧВЕННО-КЛИМАТИЧЕСКИХ УСЛОВИЯХ БУХАРСКОЙ ОБЛАСТИ. In Современные тенденции развития аграрного комплекса (pp. 819-826). Хамроева, М. К. (2016). ВЫРАЩИВАНИЯ ЭКОТИПОВ СОИ В ПОЧВЕННО-КЛИМАТИЧЕСКИХ УСЛОВИЯХ БУХАРСКОЙ ОБЛАСТИ. In Современные тенденции развития аграрного комплекса (pp. 819-826).

Хамраева, М. К., & Асраев, З. А. (2014). Открытая модель при дистанционном обучении. Мир современной науки, (3 (25)), 128-130. Хамраева, М. К., & Асраев, З. А. (2014). Открытая модель при дистанционном обучении. Мир современной науки, (3 (25)), 128-130.

Ерматова, Д. Е., Хамраева, М. К., & Хушвактова, Х. С. (2014). Качество зерна сои, выращенной на засоленной почве. Мир современной науки, (3 (25)), 51-53. Ерматова, Д. Е., Хамраева, М. К., & Хушвактова, Х. С. (2014). Качество зерна сои, выращенной на засоленной почве. Мир современной науки, (3 (25)), 51-53.

Загрузки

Опубликован

2022-09-01

Как цитировать

Sevara Olovitdin qizi, M. . (2022). YODGORLIKLARDA QO’LLANILGAN BEZAKLARDA ISHLATILGAN RANGLAR AHAMIYATI. Научный Импульс, 1(2), 36–40. извлечено от http://nauchniyimpuls.ru/index.php/ni/article/view/262

Выпуск

Раздел

Статьи
Loading...